Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

Ostali šolski projekti

  • Omejevanje nasilja na šoli

Poteka preko sprotnega reševanja konfliktov med učenci, razvijanja socialnih veščin pri oddelčnih urah, dnevih s posebno vsebino in pri posameznih predmetih ter dejavnostih:

  • CAP – program za preventivo zlorabe

Predstavlja trosmerni pristop k preventivi zlorabe otrok. Poleg delavnice za otroke ima tudi delavnico za šolsko osebje in starše. Program bomo izpeljali za učence in starše 3. razreda. Delavnice izvajajo: Vanja LUKEŽIČ, Barbara MAKUC in Veronika ZUBIN.

  • Izkustvene delavnice: Bodi previden

Organizirali jih bomo v sodelovanju s policisti z namenom seznanjati in osveščati otroke z različnimi pojavnimi oblikami nevarnosti. Preventivni program v obliki izkustvenih delavnic izvajajo različne institucije oz. strokovnjaki. Program »Bodi previden« je namenjen učencem 4. in 5.razreda. Izvajamo ga vsako drugo šolsko leto.

  • Zberi pogum in povej, Varni pred internetom

To je program preventivnih aktivnosti na področju nasilja v šoli, ki ga izvaja Uprava kriminalistične policije. V gradivu, ki obsega izobraževalni film, dodatno besedilo, reklamne razglednice in koledarje s sloganom Zberi pogum in povej, so prikazane najbolj pogoste oblike nasilja med otroki, z namenom prepoznavanja le-teh in ukrepanja. Akcija je namenjena šestošolcem in sedmošolcem. Dejavnosti za omejevanje nasilja na šoli bo koordinirala pomočnica ravnateljice Vanja LUKEŽIČ.

  • Projekt safe.si

V timu sta učiteljici Mojca Pristov Fink – razredna stopnja in Tamara Grbas  – predmetna stopnja. V šol. l. 2014/15  bomo v vsakem oddelku v okviru oddelčnih ur organizirali delavnico v obsegu 2 ur, primerno razvojni stopnji učencev na temo varne rabe spleta, net-etike, zlorabe mobilnih aparatov ipd. O izvedbi delavnice se bomo pogovorili na sestanku šolske skupnosti z učenci predstavniki oddelkov in njihovimi razredniki ter skupaj načrtovali prihodnje dejavnosti.

(Skupno 102 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost