Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

V torek, 3. septembra 2024, je Osnovno šolo Vojke Šmuc Izola obiskala maskota Kuža Pazi, kar je bil dogodek, ki ga bodo učenci še dolgo pomnili. Dogodek je omogočila zavarovalnica Triglav, ki že vrsto let skrbi za preventivno ozaveščanje otrok o varnosti v prometu in varnem obnašanju na igralih.

Kuža Pazi je na šolskem dvorišču pričakal osnovnošolce, ki so ga sprejeli z navdušenjem in radovednostjo. Obisk maskote je bil posebej namenjen prvošolcem, ki so se zbrali na pravljični urici. Pridružila se jim je tudi pravljičarka, ki je otroke popeljala skozi interaktivno pravljično igro. Skupaj so raziskovali varnostne nasvete, ki so jih Kuža Pazi in pravljičarka spretno vtkala v pripovedovanje zgodb. Otroci so z velikim zanimanjem prisluhnili nasvetom o varnosti v prometu.

Otroci so bili skozi pravljico spodbujeni k razmišljanju o pomembnosti varnosti v prometu. Naučili so se, kako pravilno prečkati cesto, kakšna so pravila, ki jih morajo upoštevati na poti v šolo, in kako se varno igrati na igralih. Vsebine so bile prilagojene njihovi starosti, tako da so jih lahko razumeli in se v njih aktivno vključili.

Poleg prvošolcev je Kuža Pazi obiskal tudi učence 2. in 3. razreda v njihovih učilnicah. Obiski po učilnicah so dodatno popestrili dan in otrokom omogočili, da so se z maskoto še bolj povezali. Obisk in spodbudno učenje varnosti, ki je prvošolčkom, drugošolcem in tretješolcem prineslo veliko veselja in dragocenega znanja.

 

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost