Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

Priznanje Osnovni šoli Vojke Šmuc Izola

»Naj kulturna šola leta 2023«

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti preko kandidacijskega postopka dodeljuje nazive “Kulturna šola” šolam, ki izkažejo razvejano in kakovostno kulturno delovanje na vsaj petih različnih področjih v obdobju treh let. V letošnjem letu smo naziv, ki smo ga prvič prejeli leta 2018, ponovno uspešno obnovili.

Kulturno delovanje naše šole na matični šoli in podružnici je široko, razvejano, vključuje učence, zaposlene in starše. Vpeto je v lokalno okolje, povezuje se z zamejstvom in širše. Širina in raznolikost dejavnosti omogočata učencem in učenkam razvoj mnogoterih talentov, da zablestijo vse do najvišjih nagrad.

V sredo, 11. oktobra 2023, je na OŠ Preserje pri Radomljah potekala zaključna prireditev državnega projekta Kulturna šola, na kateri je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti podelil priznanja in nazive vsem kandidatom.

Širina, povezovanje, medkulturnost, inovativnost in čut za ohranjanje lokalne kulture, snovne in nesnovne dediščine je bilo prepoznano s posebnim priznanjem. Osnovna šola Vojke Šmuc Izola je prejela naziv  Naj kulturna šola leta 2023, ki se za Republiko Slovenijo v posameznem letu podeljuje zgolj (1) eni »najbolj« kulturni šoli v državi.

To nas je izredno razveselilo in motiviralo k nadaljnjem ustvarjanju in razvijanju novih idej in dejavnosti. Tudi v bodoče si bomo prizadevali za krepitev sodelovanja z lokalnim okoljem, slovenskimi kulturnimi ustanovami, društvi in projekti, ki krepijo in negujejo kulturno zavest.

Del kulturnega utripa šole bomo slovenskim šolam predstavili skozi zaključno prireditev, ki jo bomo v Izoli, tako kot narekujejo pravila ob prejemu tega laskavega naslova, gostili ob podelitvi nagrad v naslednjem letu.

S ponosom vam posredujemo vsem nam skupno »priznanje«.

Anton Baloh, prof. ravnatelj

Osnovne šole Vojke Šmuc Izola

 

.

.

Še nekaj slik o nastopu učencev v oddaji Hudo! na radiu SLO1

 

 

 

(Skupno 490 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost