Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

V ponedeljek, 5. 6. 2023, smo na OŠ Vojke Šmuc Izola gostili 35 učencev petošolcev in sedem učiteljic iz Zamejstva. Naši gostje prihajajo iz okolice Trsta iz slovenskih šol v Ricmanjih, Borštu, Dolini in Miljah.

Z Zamejci smo sprva navezali stik preko pisem. Naši petošolci so napisali pisma v italijanskem jeziku, petošolci iz Zamejstva pa so jim odgovorili v slovenščini.

Na dan srečanja je goste v jedilnici šole pozdravil ravnatelj Anton Baloh, ob čemer smo si izmenjali simbolično pozornost. Učenci so se nato podružili v učilnicah petih razredov. Pogovarjali so se predvsem o vsakdanjem življenju, navadah in poteku pouka. Skupaj so odkrivali razlike in podobnosti življenja v tej starosti.

Naši učenci so nadaljevali s poukom, medtem ko so gostje v muzeju Izolana – hiši morja spoznali delček zgodovine naše lepe Izole. Sledil je kratek sprehod po Izoli.

Gostitelji in gostje so se ponovno srečali v šolski telovadnici, kjer so se v mešanih ekipah pomerili v igri Med dvema ognjema, v kateri so vsi neizmerno uživali.

Po okusnem kosilu so se Zamejci v spremstvu nekaterih naših petošolcev sprehodili po naši veliki šoli in si ogledali različne učilnice in knjižnico.

V tem dnevu smo se med seboj povezali. Stkali smo pristne prijateljske vezi, ki jih bomo vsekakor v prihodnje še gojili ter s srečanji nadaljevali tako v Sloveniji kot v Italiji.

Učiteljici Mateja T. in Maša A. Z. 

(Skupno 161 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost