Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

V mesecu aprilu je 18 osnovnošolcev OŠ Vojke Šmuc in OŠ Livade Izola teden dni gostilo 18 španskih učencev v spremstvu dveh učiteljic iz mesta Valencia v Španiji.

Španski učenci so bili deležni gostoljubja v slovenskih družinah, ki so zanje skrbele v popoldanskem času in konec tedna. Družinam se ob tej priložnosti zahvaljujemo za vso podporo, razumevanje in dobro sodelovanje.

V dopoldanskem času smo za vse učence, ki so v izmenjavi sodelovali, učiteljice pripravile pester in poučen program. Gostujoči učenci so tako spoznali slovenski šolski sistem, se predstavili med poukom, spoznavali Izolo, se sprehodili po Parenzani, obiskali Piran, Postojnsko jamo, Ljubljano in veslali v veslaškem klubu Izola. V soboto in nedeljo so se nekateri učenci z »začasnimi« starši odpravili na Bled, kjer so lahko spremljali tekme v veslanju in spoznali lep košček Slovenije.

Najpomembneje pa je, da so slovenski in španski učenci med seboj lahko stkali prijateljske vezi in da jim obisk vrnemo v mesecu oktobru. iHasta la vista!

Učiteljica španščine Maša Avsenak Zobec,

v sodelovanju z učiteljicami Tatjano, Deboro in Deano

Ogled fotografij

Welcome and lunch first day

 

 

 

 

(Skupno 450 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost