Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

V soboto 2.6.2018 so se učenci 2. in 3. razredov pod taktirko učitelja Nejca Trušnovca odpravili na Kraški rob, natančneje na Črnokalsko steno nad vasico Črni Kal.

V sodelovanju z Društvom plezalcev Koper smo pripravili plezanje v naravni steni, obiskali kraško jamo, izvedli orientacijsko delavnico in tudi zelo zanimivo interaktivno naravoslovno delavnico z Bio Rakar, biologinjo zaposleno Naravnem rezervatu Škocjanski zatok.

Učenci so bili razdeljeni v dve skupini. Skupina plezalcev se je z inštruktorjema in spremljevalnimi učitelji seznanila s športnim plezanjem in se podala v osvojitev začetniških smeri. Učenci, ki so čakali, da pridejo na vrsto, so z učiteljem Igorjem delali zapestnice in se prosto igrali. Skupina raziskovalcev pa je z učitelji in biologinjo Bio spoznavala floro in favno, opazovala in lovila metulje, obiskala kraško jamo, se z učiteljico Aljo orientirala s kompasi, merila višino dreves…, skratka bila aktivno udeležena v doživljanju Kraškega roba, tega naravnega bisera Istre. Skupini sta se čez nekaj časa zamenjali tako, da so učenci s seboj odnesli veliko pozitivnih vtisov in znanja.

(Skupno 662 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost